keskiviikko 16. joulukuuta 2015

The Force Awakens: A New Hope?

Kuka on Kylo Ren? (Star Wars: The Force Awakens, Lucasfilm, 2015)

 
Tänään on uuden Star Warsin ensi-ilta, joten tätä kirjoittaessani netti täyttyy spoilereista ja keskustelu tulvii kohta sosiaalisen median viimeiseenkin sopukkaan. Tälläkin hetkellä ihmisiä tepsuttelee ulos salien pimeydestä tunnetiloissa, joita en kykene kuin arvailemaan  ja hyvä niin!

En ehdi katsomaan  elokuvaa kuin aikaisintaan ensi viikolla, joten välttelen juonipaljastuksia kuin ruttoa. Rajoitan netin käyttöä ja kaikenlaisia sosiaalisia tilanteita. En uskalla vilkuilla kauppareissulla edes lööppejä. Toivottavasti selviän kunnialla teatteriin asti, eikä käy niin kuin tässä.

Tällainen spoilerivainotus saattaa kuulostaa budinistin foliohattuilulta, mutta tällä kertaa kyseessä on leffa, jonka juonesta on oltu erittäin hiljaa. The Force Awakens muuttaa kaiken, se kirjoittaa todennäköisesti myös EU-nörttien kaanonia uusiksi sillä isolla kynällä, joka käynnisti koko megafranchisen lähes 40 vuotta sitten. Onneksi tuo kynä ei ole enää Lucasin hyppysissä, joten uusi toivo elää!

Trailerit ja spekulaatio ovat saaneet mielikuvituksen villiintymään. Miten nämä uudet nuoret tyypit liitetään leikkiin? Onko tuo nainen Leian ja Han Solon lapsi? Tai tuo mies Leian ja Lando Calrissianin? Kuka on Kylo Ren? Miten kapinaliiton vallankumous onnistui? Kuoleeko Han Solo? Onko mukana yhtään gungania? Mitä Lukelle kuuluu?
 
Darth Vaderin hautajaiset. (Jedin paluu, Lucasfilm, 1983)

 
Odotan, että uusi elokuva hyvittää edellisen trilogian synnit. Olen tyytyväinen, kunhan käsikirjoitus on kunnossa ja mukana on kiinnostavia hahmoja ja hyvää actionia. En jaksa kuunnella tai lukea mitään infodumppausta jostain galaktisesta byrokratiasta, verotuksesta tai kauppasaarroista. Näyttäkää hyvikset, näyttäkää pahikset, ja laittakaa ne tappelemaan! Toki kiehtovinta on saada myös sitä harmaata, ja tätä odotan erityisesti Luken hahmolta, jonka näyttämistä on pihtailtu trailereissa loppuun asti.

Lukesta on kaiken järjen mukaan kasvanut viimein se kaikkein kovin ja mielenkiintoisin elossa oleva hahmo. Viimeksihän hänet nähtiin valkokankaalla Endorin taistelun karonkassa. Muiden bilettäessä nallekarhujen kanssa Luke hautaa yksin isänsä ja juhlii mieluummin kummitusten kanssa. Ja tähän kun lisää vielä sen että paras kaveri ja pahin kilpailija viettelee nuorukaisen ensirakkauden, joka paljastuu vieläpä Luken omaksi siskoksi (lisäten ihastukseen ikävän insestisiä viboja), on lähtölaskenta hulluuteen tai vähintään Voiman pimeälle puolelle alkanut.

En malta odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti